OLA-BIO ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΔΙΚΟΚΚΟΥ ΣΙΤΟΥ ΒΙΟ 400gr
€ 2.29 (με ΦΠΑ)

- Περιγραφή
- Επιπρόσθετες Πληροφορίες
Περιγραφή
Το δίκοκκο σιτάρι είναι ένας από τους αρχαιότερους σπόρους δημητριακών αφού έχει καλλιεργηθεί στην Ελλάδα από την παλαιολιθική περίοδο. Αργότερα, στην εποχή του χαλκού εμφανίζονται τα άλλα σιτηρά όπως το μονόκοκκο, το ντίνκελ και αργότερα μεταλλάξεις όπως το μαλακό, το σκληρό.
Σύμφωνα με ευρήματα σε ανασκαφές στη Μικρά Ασία ανακαλύφθηκαν σπόροι δίκοκκου σιταριού από το 12.000 π.Χ. Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι αρχαίοι Έλληνες έτρωγαν ψωμί από δίκοκκο σιτάρι, θεωρώντας πολύ σημαντική και θρεπτική την αξία του. Στην αρχαιότητα δεν έτρωγαν ψωμί από απλό σιτάρι (μονόκοκκο). Αυτό το είχαν ως τροφή των ζώων και το ονόμαζαν πυρρό. Σχετικές αναφορές έχουμε από τον Όμηρο στην Ιλιάδα αλλά και από διάφορους κλασικούς. Μάλιστα, λέγεται ότι ο Μέγας Αλέξανδρος έτρεφε τη στρατιά του μόνο με το συγκεκριμένο δημητριακό.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ | |
Βιολογικό Προϊόν | |
Χώρα | ΕΛΛΑΔΑ |
Συστατικά | αλεύρι από σιτάρι δίκοκκο ολικής*,γάλα αγελαδίνό σε σκόνη*. |
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ. | Ενέργεια: 1377kj/327kcal – Λίπη: 2,8g εκ των οποίων κορεσμένα: 0,5g – Υδατάνθρακες: 62,3g εκ των οποίων σάκχαρα: 7,4g – Φ.Ίνες: 7,9g – Πρωτεΐνες: 12,6g – Αλάτι: <0,01g |
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ | |
Βάρος Τεμαχίου | 400gr |
Επιπρόσθετες Πληροφορίες
Βάρος | 0.500 kg |
---|---|
Κατασκευαστής | ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ |