OLA-BIO ΡΥΖΙ ARBORIO ΒΙΟ 500gr

OLA-BIO ΡΥΖΙ ARBORIO ΒΙΟ 500gr

OLA-BIO ΡΥΖΙ ARBORIO ΒΙΟ 500gr

 2.94 (με ΦΠΑ)

In stock

 2.94 (με ΦΠΑ)

Περιγραφή

Το Αρμπόριο είναι ένα άσπρο, μικρόκκοκο ρύζι που καλλιεργείται στις περιοχές του Πιεμόντε και της Λομβαρδίας στη Βόρεια Ιταλία. Το Αρμπόριο έχει ένα μαργαριταρένιο, στρογγυλό, παχουλό κόκκο, που αποτελεί τη βάση για το ρυζότο. Όπως και το Καρναρόλι, είναι ένα ρύζι ιδανικό για ρυζότο, που χαρακτηρίζεται από υψηλή απορροφητικότητα και μια σφιχτή, αλλά «κολλώδη» υφή. Αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι ιδανικά για την παρασκευή ενός νοτισμένου, ελαφρώς κολλώδους ρυζότο, στο οποίο οι κόκκοι διατηρούν την ιδιαίτερη τους ταυτότητα.
Αυτό που το κάνει ξεχωριστό, είναι η υψηλότερη από το κανονικό ποσότητα διαλυτού αμύλου, που εκλύεται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Το άμυλο είναι αυτό που κάνει το ρυζότο κρεμώδες. Το πιάτο ρυζότο δεν αναφέρεται μόνο στο ρύζι, αλλά και στην ιδιαίτερη τεχνική μαγειρέματος του ρυζιού. Το Αρμπόριο χρειάζεται 18 λεπτά για να μαγειρευτεί. Είναι έτοιμο όταν είναι al dente, μαλακό εξωτερικά και σφιχτό στο κέντρο.

  • Χώρα :ΙΤΑΛΙΑ
  • Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ.:Ενέργεια: 1633kj/385kcal – Πρωτεϊνες: 8,6γρ. – Ίνες: 0,3γρ. Υδατάνθρακες: 86,3γρ.- Εκ των οποίων σάκχαρα: 1γρ – Λίπη: 0,50γρ. – Εκ των οποίων κορεσμένα:0,10γρ – Αλάτι: 0,01γρ.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 0.550 kg
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο σε 1-5 μέρες
You've just added this product to the cart: