ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ ΒΙΟ (ΣΕ ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ) 500ml

ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ ΒΙΟ (ΣΕ ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ) 500ml

ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ ΒΙΟ (ΣΕ ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ) 500ml

 3.59 (με ΦΠΑ)

Out of stock

 3.59 (με ΦΠΑ)

Περιγραφή

ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ 500ml ΒΙΟ
Το γάλα, η πολύτιμη αυτή τροφή της φύσης, εφοδιάζει τον οργανισμό των ανθρώπων και των ζώων με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, περισσότερο μάλιστα από οποιαδήποτε άλλη τροφή. Για τον λόγο αυτόν το γάλα θεωρείται η πιο πλούσια τροφή της φύσης. Αν εξαιρέσουμε έναν μικρό αριθμό ατόμων τα οποία εκδηλώνουν αλλεργικά συμπτώματα ή ευαισθησία στην κατανάλωση του γάλακτος, ιδιαίτερα του αγελαδινού, το γάλα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του καθημερινού διαιτολογίου μας, ιδιαίτερα των παιδιών και των ηλικιωμένων. Αποτελεί τη βασική πηγή εφοδιασμού του ανθρώπου με πολλά ουσιώδη συστατικά όπως είναι το ασβέστιο, ο φωσφόρος, η βιταμίνη D, η βιταμίνη Β2κ.ά. Εφοδιάζει επίσης τον οργανισμό μας με πολύτιμες πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και με πολλά βασικά αμινοξέα. Συμβάλλει, αλλά σε μικρότερο βαθμό, στην κάλυψη των ημερήσιων αναγκών του ανθρώπου σε βιταμίνες Α και Β1. Επειδή όμως κατά τη διαδικασία της παραγωγής, της μεταφοράς και της συντήρησης του γάλακτος εισβάλλουν σε αυτό διάφοροι μικροοργανισμοί, πολλοί από τους οποίους ενδέχεται να είναι παθογόνοι για τον άνθρωπο, το νωπό γάλα, προτού δοθεί στην κατανάλωση, πρέπει να υποστεί θερμική επεξεργασία για να καταστεί ακίνδυνο στους καταναλωτές.
Δύο είναι οι βασικές θερμικές επεξεργασίες στις οποίες υποβάλλεται το γάλα: η παστερίωση και η αποστείρωση. Οι θερμικές επεξεργασίες όμως επιφέρουν αλλοιώσεις στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των τροφίμων και μείωση της θρεπτικής αξίας τους, ανάλογα βεβαίως και με τον βαθμό της έντασής τους.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι το εβαπορέ γάλα, λόγω της δραστικής θερμικής επεξεργασίας στην οποία υποβάλλεται κατά την παρασκευή του, έχει μικρότερη θρεπτική αξία από το γάλα διαρκείας (UHT γάλα) και ακόμη μικρότερη από το παστεριωμένο γάλα. Και τούτο διότι κατά την παρασκευή του καταστρέφεται η λυσίνη, ένα πολύτιμο για τον άνθρωπο αμινοξύ.
Προιόν Zuivel Rijck Ολλανδίας

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 0.750 kg
Κατασκευαστής

OLA-BIO

Διαθεσιμότητα: Εξαντλημένο
You've just added this product to the cart: